Bananenproducenten bezoeken het Duitse eiland Langeoog

Het Duitse eiland Langeoog is door Fairtrade Germany officieel benoemd tot fairtrade eiland. Deze titel trok afgelopen maand gasten uit Ecuador. Rosario Samaniego en Yony Yanzaguano, bananenproducenten uit Ecuador, hoorden over het eiland en brachten een weekend door op Langeoog als onderdeel van een bezoek aan Duitsland tijdens de Duitse fairtrade week. Ze werden daarbij begeleid door Arian Rathmann van Banafair, die van tevoren zes maanden stage heeft gelopen in Ecuador en tijdens de reis als tolk optrad.
 
Ze bezochten de wereldwinkel van de kerk op het eiland en voerden hier gesprekken met eilandpastoor Torsten Both en Christa Brodtmann, evenals met partnerbedrijven van het fairtrade eiland. Ze kwamen onder meer samen met Norda Westerkamp van 'Haus Dünenlust' en Michael Recktenwald van hotel Strandeck en panoramarestaurant Seekrug. Er werd enthousiast geïnformeerd en gediscussieerd over de scheepvaartlijn waarmee de containers met bananen Duitsland bereiken.
Het persoonlijke contact is erg belangrijk voor de bananenproducenten om te zien waar de bananen belanden en om de behoeftes van de Duitse klanten te leren kennen. Tegelijkertijd willen de Duitse klanten zich laten informeren over de processen bij de teelt en het transport van de geliefde vruchten om zo de acceptatie van fairtrade producten verder te bevorderen. De jaarlijkse fairtrade week speelt daarbij een belangrijke rol.
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.