Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Argentinië: Tropical Argentina wil naar Europa exporteren

Het bedrijf Tropical Argentina produceert en verhandelt voornamelijk tropische vruchten als bananen en ananassen. Tropical is de grootste bananenexporteur van het land en het marktaandeel is aanzienlijk. Naast de eigen distributie zijn ze leverancier voor bedrijven als Dole, Sabrostar en Chiquita.



De belangrijkste afnemers zijn groothandelaren en supermarktketens. "Wij hebben ons eigen distributiecentrum in de Centrale Markt van Buenos Aires," vertelt manager Franco Sibilia. "De capaciteit is daar zo'n 150.000 dozen bananen, waarvan we er 100.000 per week verkopen." In aanvulling op de belangrijkste producten verkoopt het bedrijf ook aardbeien, mango's, passievruchten, avocado's en bosbessen uit Tucuman en uit de regio Buenos Aires, afhankelijk van de tijd van het jaar. 



Sinds 2012 probeert de onderneming ook voet aan land te krijgen in Europa. "Op het moment leveren we aan de EU via een tussenhandelaar, maar eigenlijk willen we het helemaal zelf gaan doen," zegt Franco. "Komend seizoen gaan we de eerste voorzichtige stapjes zetten."


Meer informatie:
Tropical Argentina
Franco Sibilia
CEO - Director
Skype: francosibilia
+541144624900
franco@tropicalargentina.com
www.tropicalargentina.com
Publicatiedatum: