Walmarts uitbreiding in India nog onzeker

Walmart heeft de tijd gevraagd tot 30 september 2014 om zijn investering van $100 miljoen in Cedar Support Services, het moederbedrijf van Bharti Retail, om te zetten in 49 procent aandelen in de onderneming. De eenjarige verlenging zou Walmart en zijn Indiase ondernemingspartner in de cash&carry business, Bharti Group, meer tijd geven om bepaalde dingen uit te zoeken. Hierdoor kan Walmart de situatie beter beoordelen alvorens het businessplan in India definitief vorm te geven.

Het onderzoek van het Enforcement Directorate (ED) naar Walmarts investering in de Bharti Group, dat eventuele schending van het Foreign Exchange Management Act (Fema) moet beoordelen, moet nog worden voltooid. Zonder de afsluiting van het ED-onderzoek, is het onwaarschijnlijk dat Walmart India betreedt met zijn retailwinkels.

In maart 2010 investeerde Walmart $100 (€74) miljoen in Cedar in ruil voor een verplicht converteerbare obligatielening (CCD). Na herhaald uitstel heeft de Amerikaanse keten een deadline van 30 september 2014 gekregen voor het omzetten van de CCD's naar 49 procent aandelen in Cedar, een stap die zou leiden tot een gezamenlijke onderneming. Ondertussen praat Walmart met het ministerie van Industrieel Beleid & Promotie over zijn wereldwijde sourcingmodel en zoekt het naar eventuele versoepeling van de voorwaarden in het multi-merkretailbeleid.

Source: business-standard.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.