AB Texel gaat aardappeltransport voor McCain verduurzamen

Transportonderneming AB Texel Groep en aardappelverwerker McCain Continental Europe hebben hun langdurige samenwerking verder geïntensiveerd. AB Texel Group, een dochteronderneming van A-ware Food Group, is verantwoordelijk voor de aanvoer van aardappels bij diverse productielocaties van McCain in Europa. Belangrijk onderdeel van de intensieve samenwerking zijn stappen om het transport te verduurzamen.

AB Texel werkt aan het verder optimaliseren van het transport van aardappels naar de fabrieken van McCain. "De planningssystemen van AB Texel en McCain worden gekoppeld", vertelt Dennis Wetenkamp van AB Texel. "Door de koppeling zijn gegevens eerder beschikbaar en kunnen we efficiënter plannen waardoor onder meer het aantal 'lege kilometers' wordt teruggedrongen." In de samenwerkingsovereenkomst hebben AB Texel en McCain ambitieuze doelstellingen neergelegd om het transport nog verder te verduurzamen. "We gaan versneld investeren in vrachtwagens met 'euro 6' motoren die een lagere uitstoot van CO2 en fijnstof hebben", aldus Wetenkamp.


Bron: AgriHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.