Migros en Coop circa 36% duurder dan Duitse ketens

De prijzen van voedingsmiddelen in Zwitserland zijn gelijk gebleven of licht gedaald, afhankelijk van de aanbieder. Samen met de iets sterkere euro en prijsverhogingen in het buitenland leidt dit tot kleinere prijsverschillen tussen de Zwitserse levensmiddelenketens en de levensmiddelenketens uit de vier aangrenzende landen, zo meldt de Zwitserse website Schweizmagazin.ch.
 
Sinds het laatste prijsonderzoek in maart 2013 zijn de prijzen van internationaal verkrijgbare voedingsmiddelen bij Coop (-0,56%) en bij Denner (-1,57%) gedaald en bij Migros ongeveer gelijk gebleven (+0,06%). Denner blijft de goedkoopste Zwitserse supermarktketen - een winkelmandje met 43 identieke producten kost bij Migros zo'n 4% en bij Coop zo'n 5% meer. In z'n geheel genomen verschilden de prijzen bij de drie grote Zwitserse ketens echter maar weinig.
 
Vergeleken bij het buitenland hebben de prijsverschillen zich verkleind. Het prijsniveau ligt nu op ongeveer hetzelfde niveau als in Italië. Vergeleken bij Oostenrijk zijn de prijsverschillen circa 10% kleiner geworden. Maar de prijsverschillen met Duitsland en Frankrijk blijven nog steeds groot: Migros en Coop zijn allebei circa 36% duurder dan de goedkoopste Duitse keten (Kaufland) en Franse keten (Casino).
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.