Synchromodale Coolport Control Tower

Sinds de oprichting van Wayz in januari 2012 is hard gewerkt aan innovatieve en duurzame logistieke projecten. De livegang van de Synchromodale Coolport Control Tower is het resultaat van dit harde werken. Daarnaast heeft Wayz zich gericht op logistiek onderzoek en advisering over optimalisatie van logistieke processen. De begeleiding van verladers en logistieke dienstverleners bij het implementeren van vernieuwende en duurzame projecten heeft een vlucht genomen.

Van A-modaal naar synchromodaal
Maandag 30 september was de livegang van de Synchromodale Coolport Control Tower een feit. In deze Control Tower vindt de totale ketenregie plaats. Het doel hiervan is het aantal synchromodaal vervoerde reefer containers in de regio Barendrecht, Westland, maar ook de Betuwe en Venlo te laten stijgen. Diverse opdrachtgevers zullen hun orders A-modaal bij de Control Tower boeken. De planners van Wayz bepalen met behulp van actuele statusinformatie en leadtime welke modaliteit(en) ingezet worden om de reefer containers op de juiste plek en de juiste tijd te lossen of te laden.

Grote voordelen
De voordelen van het synchromodale transport via de Control Tower zijn groot vanwege de sterke behoefte aan onafhankelijke, milieubewuste inzet van logistiek. Voordelen zijn:
• Betere spreiding van transporten door planning met actuele gegevens
• Eenvoudiger gebruik van de binnenvaart door het beslissingspunt voor het vervoer van reefer containers met een barge te verplaatsen naar de Control Tower
• Beter inspelen op toekomstige eisen van terminals en/of wetgever (modal split)
• Reductie van CO2 uitstoot door vervoer over de weg te vervangen door vervoer over het water of het spoor

Lees meer op de vernieuwde website

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.