Bleiswijk goed hersteld na stroeve start

Eerste resultaten SAP-invoering The Greenery zichtbaar

Een half jaar na de livegang van SAP werkt het systeem bij The Greenery en de telers stabiel, zo meldt de nieuwste uitgave van het Coforta Magazine. Terwijl er in het programma periodiek nog verbeteringen worden doorgevoerd, zijn de eerste resultaten van de invoering zichtbaar. De belangrijkste verbeteringen die momenteel alle aandacht krijgen, zijn optimalisatie van de stamdate in het systeem en wijzigingen in het collectietransport.

Op de locatie Bleiswijk zijn de positieve effecten van de invoering van SAP nu goed meetbaar. Na een stroeve start in maart, is veel herstelwerk verricht en kon de tijdigheid, de productbeschikbaarheid aan de docks, snel worden opgebouwd, In de laatste zes weken werd de negentig procent ruim gehaald. "We hebben de invloed die de livegang zou hebben op de bezetting niet goed ingeschat", erkent locatiemanager Jan Storm in het Coforta Magazine. "Als je dertig jaar gewend bent om op een bepaalde manier te werken en het wordt in één weekend omgegooid, dan kunnen er zaken misgaan. Natuurlijk, er was veel overleg, uitleg en opleiding vooraf, maar de impact van de livegang was enorm."

"De samenhang tussen alle kennis die tijdens opleidingen was opgedaan en de vertaling hiervan naar de werkelijke processen was niet goed. Om dit op te lossen hebben we ervaren mensen van andere locaties gehaald en hebben we op de werkplek spoedcursussen georganiseerd. Er is dus heel snel, heel veel extra werk verzet om onze mensen op het juiste kennis- en ervaringsniveau te krijgen en de verschillende processtappen perfect op elkaar te laten aansluiten.'

Tijdigheid is volgens Jan de belangrijkste graadmeter van de verbeterslagen die zijn gemaakt. "Zo werden klokverkopen pas na de veiling vrijgegeven aan de loodsen. Dit leverde een grote piek aan taken op en dat ging ten koste van de tijdigheid. Door aanpassingen in SAP kunnen we meer spreiding brengen in het vrijgeven. We kunnen nu om 8.15 uur aan de slag, ruim twee uur eerder dan voorheen. Hierdoor gaat de tijdigheid omhoog en spreiden we de werkdruk."

Bron: Coforta Magazine

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.