Duitse retailomzet stijgt, maar lager dan verwacht

De Duitse retailomzet steeg in augustus, wat duidt op een herstel in Europa's grootste economie. Het federale bureau voor de statistiek in Wiesbaden zei dat de verkoop in augustus op maandbasis met 0,5% was gestegen. Economen voorspelden eerder echter een stijging van 0,8%. De verbetering kwam bovenop de krimp van 0,2% in juli en een nog grotere tegenslag van 1,1% in juni.

De zaken verbeterden in een jaar-op-jaarvergelijking ook voor retailers met een omzet, die een bescheiden stijging van 0,3% liet zien in augustus, vergeleken met de resultaten in dezelfde maand vorig jaar. Een sterke business werd gemeld in de drank- en voedingssectoren, alsook in de segmenten van tabak, schoenen, kleding en lederwaren.

De Bundesbank zei vorige week dat de Duitse economie wordt gestimuleerd door een "buitengewoon goed" consumentenklimaat. De bank voorspelt dat de BBP dit jaar met 0,3% zal stijgen en in 2014 met 1,5%.

De economische groei van 0,7% in het tweede kwartaal en een laag werkloosheidscijfer hielpen de christendemocraten van bondskanselier Angela Merkel op 22 september de verkiezingen te winnen, waardoor haar derde termijn als leider ingaat.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.