Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Verdere groei noodzakelijk om aan vraag te kunnen blijven voldoen

Deens bio-landbouwareaal: +3% naar 183.000 hectare

De Deense biologische landbouw heeft in 2012 een totaal van 183.000 hectare bereikt. Volgens het ministerie van Landbouw in Kopenhagen betekent dit in termen van areaal een stijging van 3% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De Deense minister van Landbouw, Karen Haekkerup, geeft aan dat er voor de verdere ontwikkeling van de biologische landbouw nog meer inspanning nodig is. Kijkend naar de ontwikkelingsdoelen van de overheid, dat voorziet in de verdubbeling van de ecologische zones van 2011 tot 2020, zit Denemarken op het juiste spoor. Echter, om aan de stijgende vraag naar biologische producten in binnen- en buitenland te kunnen blijven doen, moet het tempo van omschakeling naar biologische landbouw in de toekomst toenemen.

De export van biologische voedsel in Denemarken is sinds 2007 bijna verdubbeld en overtrof de grens van 1 miljard DKR (134,1 miljoen euro) vorig jaar voor de eerste keer. Ecologie is volgens de minister een manier om de landbouw milieuvriendelijker te maken en economische groei te genereren. Daarom moet geïnvesteerd worden in een verdere groei van de bio-landbouw.





Publicatiedatum: