Uienopslag voor houdbaarheid en kwaliteit

Het niet adequaat opslaan van uien kan leiden tot een gewasverlies van 100 procent. Het is dus zeer belangrijk optimale opslagomstandigheden te creëren. Deze omstandigheden zijn de juiste temperatuur, vochtigheid en de snelheid waarmee deze twee factoren worden aangepast. Een goede ontvochtiger kan hiermee helpen en Einav Technologies vervaardigt deze apparaten. Li-at Cohen van Einav vertelde: "De kwaliteit en levensduur van uien is afhankelijk van drie processen: drogen, koudeopslag, ontdooien en het verwarmen tot kamertemperatuur.""Het droogproces vermindert het risico op verval en waterverlies en voorkomt de infectie van micro-organismen en bacteriën", vertelt Cohen. Dit proces omvat koeling van de uien tussen 20C en 30C en het bereiken van een vochtigheid van 70 procent binnen 24 tot 48 uur. Als de vochtigheid hoger is, bestaat de mogelijkheid dat de uien gaan ontkiemen en groeien. Om dat te voorkomen en om de optimale opslagomstandigheden te bereiken, beveelt Cohen aan de ontvochtigers te installeren op basis van een condensatiemethode, aangezien ze niet worden beïnvloed door de grote hoeveelheden stof die vaak in opslagruimten aanwezig zijn.

"De vochtigheid wordt actief gevolgd door een geavanceerd controlesysteem van Einav Technologies", aldus Cohen. "Het systeem past de prestaties aan de omgevingsomstandigheden aan, zodat de vereiste vochtigheid wordt gehandhaafd terwijl tegelijkertijd een aanzienlijke energiebesparing wordt geboden."

Voor meer informatie:
Li-at Cohen, Marketing & Business Ontwikkeling, directeur
Einav Cooling Technologies Ltd
Tel: +97 77-344-5555
GSM: +97 54 - 2555751
Fax: +9772-250-5111
E-mail: liat@einav.co.il 
www.einav.co.il

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.