EHEC-komkommer in anti-rookcampagne

Bij aanbieding van een petitie voor regulering van verkoop van sigaretten heeft KWF Kankerbestrijding de EHEC-komkommer ingezet. "Het is absurd dat een dodelijk product als tabak met 60.000 plaatsen in ons land het best te verkrijgen product is. Zalm met salmonella of komkommer met EHEC wordt direct uit de handel genomen en vernietigd. En tabak waarin 60 kankerverwekkende stoffen zitten, waardoor jaarlijks 20.000 doden in Nederland vallen, is op iedere straathoek te koop", sprak een beleidsmedewerker van het KWF bij aanbieding van een petitie aan de Tweede Kamer. In de petitie wordt opgeroepen het aantal verkooppunten van tabak te beperken tot 1500 tabaksspeciaalzaken. De campagne en de EHEC-uitbraak kregen ook aandacht in het NOS-journaal. Bekijk het item en de uitleg van KWF Kankerbestrijding hier terug.

EHEC-uitbraak
In Duitsland was in 2011 een grote EHEC-uitbraak. Daarbij werden ruim 4000 mensen ziek en overleden 52 mensen. Aangegeven werd dat de bacterie zich op komkommers bevond en de handel in komkommers viel stil. Later bleek de EHEC niet afkomstig van de komkommers te zijn.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.