Sean Harrison (Satori):

"Oude limevoorraad zorgt voor vertroebeling van de reële marktprijzen"

Tholen - De afzet van limes is de afgelopen twee weken erg moeizaam verlopen. "Sinds de start van het zomerseizoen - vanaf mei - zijn de prijzen van limes uitzonderlijk hoog geweest voor deze maanden van het jaar. Door de grote vraag vanuit de Europese vakantiegebieden en Oost-Europa werden in heel Europa prijzen genoteerd tot 12-13 euro. Dit resulteerde dat er veel Europese importeurs zelf hun eigen limes gingen importeren", verklaart Sean Harrison van Satori.


Deze week gearriveerde limes uit Mexico

"Zoals elk jaar verminderen de verkoopvolumes drastisch na de zomer, waardoor de gelegenheidsimporteurs met 'overstock' blijven zitten en vervolgens oude limes moeten dumpen op de markt. Door de 'oude' voorraad die er bij velen in omloop is, krijg je een vertroebeling van de reële marktprijzen. Je ziet dan ook grote prijsverschillen in de markt van oude en verse limes", zegt Sean. "Aangezien wij met veel vaste leveringsprogramma's werken, hebben wij daar gelukkig geen last van. We hebben tot op heden onze volumes gewoon vers weten te houden. Santa Margarita limes vanuit Mexico en La Morena limes vanuit Brazilië staan als kwaliteitsmerken al achttien jaar in de markt, waardoor we gelukkig iets hogere prijzen kunnen noteren. Dit is ook noodzakelijk om de continuïteit van onze wekelijkse aankomsten én goede kwaliteit te waarborgen."Satori Holland importeert jaarrond Limes vanuit Mexico en Brazilië. "Door de lage prijzen worden nu ook zo'n 30/40% minder limes vanuit Brazilië geëxporteerd. Ook zijn de marktprijzen nu in de Verenigde Staten een stuk hoger dan in de EU waardoor veel Mexicaanse exporteurs eerder zullen uitwijken naar de Verenigde Staten", vertelt de importeur. Hij verwacht dat de prijzen wel zullen stabiliseren als de oude voorraden op raken. "Door de tropische stormen in Mexico van drie à vier weken geleden zijn er bijna geen limes verladen vanuit Mexico. Hierdoor worden er de komende tijd aanzienlijk minder limes verwacht. Uiteindelijk zou dat moeten leiden tot verbetering van de prijssituatie."

Voor meer informatie:
Satori Holland
Arendstraat 2a
6135 KT Sittard
Tel: 043 4588200
satori@satori.nl
www.satori.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.