Roadshow FitFoodFun-Factor weer op pad met gezonde traktaties

De tot kookstudio omgetoverde schoolbus van FitFoodFun-Factor bezoekt ook dit jaar weer basisscholen door heel Nederland. Deze spannende en speelse roadshow liet eerder al 18.000 leerlingen in Nederland ervaren hoe leuk en lekker gezond trakteren is.

In de kookstudio leren basisschoolleerlingen gezonde traktaties maken. Met groente en fruit worden traktaties gemaakt als groentefrietjes en of een fruitcactus.

Ook spelen de leerlingen een actieve quiz over eten en krijgen ze volop informatie en leuke oefeningen over gezonde voeding en voldoende bewegen. Als klap op de vuurpijl gaan alle leerlingen naar huis met een heus certificaat. Zij zijn dan met vlag en wimpel geslaagd voor 'Gezond trakteren'.Volgeboekt

Tot nu is de bus al op bezoek geweest bij meer dan 250 basisscholen. Ruim 18.000 kinderen van groep 5 tot en met groep 8 deden mee. Zij waren blij met het bezoek. Uit een peiling blijkt dat ruim 85 procent van de leerlingen de activiteiten leuk vonden.

Ook de scholen zijn enthousiast. Ruim 88 procent geeft aan dat FitFoodFun-Factor helpt om van gezond trakteren de norm te maken. De bus is alweer tot halverwege het schooljaar 2013/2014 volgeboekt.

Over de FitFoodFun-Factor

FitFoodFun-Factor is een gezamenlijke activiteit van de Hartstichting, het Voedingscentrum en Lidl Nederland. Met FitFoodFun-Factor wordt op speelse en educatieve wijze het belang van gezond eten en voldoende bewegen bij basisschoolkinderen onder de aandacht gebracht.

Kijk voor meer informatie op www.fitfoodfunfactor.nl.
Klik hier voor voorbeelden van leuke traktaties.


Bron: Voedingscentrum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.