Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitbuggy’s met plukoptie aan het werk in Noord Holland

Frutec heeft momenteel een tweetal Fruitbuggy's met plukoptie aan het werk in Noord Holland in de peren V-hagen. "Deze optie hebben we als Lasbedrijf Donker ontwikkeld om het gebruik van de Fruitbuggy breder inzetbaar te maken. Ook nu weer hebben we gekeken naar eenvoud, licht, elektrisch", vertelt Kees Donker. "Het idee is om achter de bestaande Fruitbuggy een plukwagen aan te haken die ook voorzien is van een eigen aangedreven as."



"Deze as is exact gelijk aan de aangedreven as van de Fruitbuggy en wordt aangestuurd door een 2e regelaar in de Fruitbuggy. Stroom komt van dezelfde accu's als de Fruitbuggy, De huidige klant kan 4 dagen werken op 1 batterijlading voor de combi. De machine heeft 2 aangedreven assen dus is er ook in 4x4 te rijden wat ideaal is als het echt nat is. Per aangedreven as is dan ook de optie dubbellucht beschikbaar. Ze nemen 4 lege (lage peren) bakken mee en de volle worden achtergelaten in de rij. Ook de hoge appelkisten kunnen erover maar dan zijn het er 3

"De lege lage perenbakken zetten ze er met de hand op, en ook vanaf de kisthouder zetten ze de lege kist op de rollenbaan. De loopwagen met rollenbaan is door een lier aangedreven (24V via de accu's) en de volle kist wordt dan naar beneden
gelaten door de lierkabel waarbij het gehele frame kantelt totdat de meeglijsloffen op de grasbaan komen. Tevens zijn deze meeglijsloffen de geleider die de kiststop automatisch opent zodra de kist onderaan gekomen is. Hierdoor is de kist altijd te lossen ook in geval van sporen en ongelijke bodem De persoon op het plateau hoeft dus enkel de volle kist een klein duwtje te geven en op de knop "neer"te drukken van de Lierbediening.



Zodra de volle kist gelost is kan de loopwagen met rollenbaan weer simpel met de lier omhoog gehaald worden en kan de nieuwe lege kist geplaatst worden. Als een klant de plukoptie ook heeft kan hij simpel voor het snoeien , dunnen en opbinden de lege kistenhouder verwijderen en een 2e plateau op het frame plaatsen zodat er een werkplateau van ca 4 meter beschikbaar is. Klanten kunnen ook overwegen enkel de fruitbuggy aan te schaffen voor alle werkzaamheden aan de boom en dan tijdens de oogst de plukoptie erbij huren voor de weken van de oogst, afhankelijk van de reacties kunnen we dan besluiten er een aantal voor de verhuur te produceren. Ook doorplukken wordt nu met deze machine een stuk aantrekkelijker want er is nagenoeg geen bodemdruk want de fruitbuggy weegt 500kg en de plukwagen slechts 280kg, en door de aut. Sturing kan men zich dan volledig richten op het plukken.

De plukwagen kan simpel door 2 transportwielen achter een minipluktreintrekkertje meegenomen worden naar de boomgaard



Publicatiedatum: