"Verenigd Koninkrijk: aardappelprijs "blijft sterk"

Een retraite in de Britse aardappelprijzen zal de waardes niet terugbrengen tot historische laagten dankzij een productietekort waardoor het land netto-importeur kan blijven in 2013-14.

Angus Armstrong, CEO van Produce Investments, de eigenaar van de Greenvale, zei dat een omkeer van de Britse weersomstandigheden "een betere kwaliteit zou betekenen" dan werd gevreesd na een koude lente en een droge zomer. Het was echter "moeilijk iets anders dan het gemiddelde te voorspellen in een tijd waarin de inzaai ten opzichte van vorig jaar niet is verbeterd". "We verwachten dat de aardappelprijzen sterk blijven in de nabije toekomst", aldus de heer Armstrong.

De Britse aardappelprijs daalde vorige week tot £161,23 (€191,69) per ton op de vrije markt. Dat is een daling van 1,1% ten opzichte van een week eerder en een cijfer dat ver onder de £252,44 (€300,14) per ton van een jaar eerder ligt, toen een ongekende regenval de gewassen beschadigde.

De reactie van Produce Investments kwam nadat de groep een winst voor belasting onthulde van £7,6 (€9) miljoen voor het jaar tot en met juni. Dat houdt een jaar-op-jaarstijging in van 27% en het betekent een omzetstijging van 34% tot £206 mln (€ 245 mln). De verbetering weerspiegelt onder anderen de overname van de aardappel- en narcisproducent Rowe Farming van een jaar geleden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.