Uitbreiding Duitse Emsland kans voor Nederlandse aardappeltelers

De Duitse Emsland Group gaat investeren in zijn vlokkenfabriek in het Cloppenburg, zo'n 90 kilometer oostelijk van Emmen. Daardoor zal de vraag naar aardappelen toenemen. Omdat het aardappelareaal in de regio al op zijn maximum zit vanwege de vruchtwisseling en de concurrentie met energiemais voor de biogasvergisters biedt dit mogelijkheden voor Nederlandse aardappeltelers.

De prijs voor industrieaardappelen is zo'n 20 euro per ton meer dan van zetmeelaardappelen. Wel zijn de contractprijzen franco fabriek. Emsland kan het transport voor de teler naar Cloppenburg ook organiseren en rekent daar gemiddeld 10 euro per ton voor.

Emsland wil zich meer specialiseren in het vlokken- en granulaatsegment ten koste van het aardappelzetmeelsegment omdat daar meer mee te verdienen valt. Het bedrijf heeft dit jaar al een 100% belang genomen in de vlokkenfabriek in Hagenow. Tevens produceert Emsland sinds dit jaar ook vlokken bij haar zetmeelfabriek in Emlichheim. Inmiddels belevert de onderneming circa 30% van de Europese vlokken- en granulaatmarkt.


Bron: AgriHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.