Hardfruit Wereldwijd Uitgelicht

Het is weer herfst en de appelen en peren worden volop geplukt. Daarom zetten wij deze producten in oktober in de kijker bij AGF.nl. Tijdens deze maand willen we dagelijks een artikel publiceren over actuele zaken en verwachtingen van het seizoen bij hardfruittelers, -pakstations, en -exporteurs uit binnen- en buitenland. Ook de toeleveranciers van verpakkingen of machines worden in de kijker gezet.

De appelproductie in de 28 EU-landen wordt dit jaar geraamd op 10,7 miljoen ton. Die van peren wordt geschat op 2,2 miljoen ton. De raming bij appels valt 7% hoger uit dan de oogst van vorig jaar en 6% hoger dan het gemiddelde over 2010-2012. Van een topoogst zoals in de jaren 2008 en 2009 met meer dan 11 miljoen ton is echter geen sprake. Bij peren is de raming 2% lager dan het gemiddelde van de jaren 2010 tot en met 2012. Ook bij peren is zeker geen sprake van een topoogst. In het topjaar 2011 bedroeg de perenproductie meer dan 2,6 miljoen ton. Deze cijfers zijn vrijdag 9 augustus bekendgemaakt op het Prognosfruit Congres in Praag.


 
Natuurlijk is dit ook een mooie gelegenheid om je bedrijf een maand lang in de spotlights te plaatsen met behulp van een banner binnen dit prominente blok. Je kunt een maand lang een banner boeken voor 630 euro in het blok 'Wereldwijd Uitgelicht'. Voor een interview of meer informatie over het plaatsen van een banner, kun je contact opnemen met de redactie via redactie@agf.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.