Freddy Van Vreckhem, De Vulder Fruit:

"Grootwarenhuizen voeren erg veel de boventoon"

Tholen - Freddy Van Vreckhem van De Vulder Fruit staat al jarenlang op de groothandelsmarkt in Brussel, Mabru. De groothandelaar is gespecialiseerd in zowel Belgisch fruit als importfruit. Hij is naar eigen zeggen één van de oudste standhouders van de markt. "De markt begon bijna 100 jaar geleden midden in de stad van Brussel. Toen was er nog lang niet zo veel fruit als er nu is. Er werd nog niets geïmporteerd. Sindsdien is het assortiment enorm uitgebreid. Er komt nu uit bijna elk land wel fruit."Grootwarenhuizen voeren de boventoon
Volgens Freddy is niet alleen het assortiment veranderd. "Ook het soort klanten veranderde in de loop der jaren. Vroeger waren er veel meer kleinhandelaren en op dit moment voeren de grootwarenhuizen erg veel de boventoon. Die zorgen ervoor dat veel 'kleintjes' verdwijnen." Is het als groothandelaar nog vol te houden met de toenemende concurrentie? "Het wordt zeker moeilijker", verzucht Van Vreckhem. "Toch blijf ik wel actief. Ik ben het gewoon en het is mijn passie om hier te staan en met klanten om te gaan. Ik verwacht ook niet jarenlang meer door te gaan, maar het is moeilijk om een goede partij te vinden die het wil overnemen."

Hij vertelt dat het ook niet meer van deze tijd is om zo vroeg in de nacht te beginnen. "Tegenwoordig komen handelaren het veel later ophalen, een ochtend of dagmarkt zou beter zijn. Het schijnt nu dat er meer mensen oren hebben naar latere openingstijden, dus mogelijk gaat dat in de nabije toekomst veranderen."

Voor meer informatie:
+32 (0)2 241 3169

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.