Chileense fruitsector wil positie in Rusland behouden

Chili was vorige week voor het vijfde opeenvolgende jaar aanwezig op de World Food Moscow. De Chileense fruitsector probeert zijn sterke positie op de belangrijke Russische markt te behouden. Het land werd vertegenwoordigd door ASOEX en ProChile. In het seizoen 2011-2012 exporteerde Chili 89.000 ton fruit naar Rusland. Hiermee was Rusland de derde belangrijkste exportbestemming voor fruitexport naar Europa.

"De aanwezigheid van Chili op deze beurs is van groot belang. De Russische markt groeit zowel op het gebied van economie als consumptie. Met een inwonertal van ruim 140 miljoen mensen is Rusland een belangrijke markt. Ons land was voor de zevende keer aanwezig op de beurs met als doel de import van Chileens fruit te vergroten," aldus Sebastian Pilado, commercieel directeur voor ProChile in Rusland.

Volgens Christian Carvajal, Europees marketing manager voor ASOEX, neemt de interesse in de Russische markt toe. Carvajal verwijst naar de aanwezigheid van andere landen van het zuidelijk halfrond, zoals Peru en Brazilië, die dit jaar voor het eerst op de beurs stonden. "Tijdens de beurs hebben we het Chileense fruit gepromoot, dat voor hoge kwaliteit en voedselveiligheid staat."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.