Malaga breidt aanbod mango- en lycheesoorten uit

In La Mayora, het gebied voor wetenschappelijk onderzoek door CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) en de Universiteit van Malaga, is gestart met de marketing van enkele producten. Bezoekers van de Parador de Nerja hebben deze zomer al verschillende tomatensoorten kunnen proeven die zijn gekweekt door CSIC. De aan het instituut verbonden wetenschappers zijn al een halve eeuw bezig het aanpassingsvermogen van nieuwe rassen en de bestrijding van plagen in de Algarrobo Costa onderzoeken.

Emilio Mojón, directeur van de installaties in Nerja, vertelt dat de komende dagen een overeenkomst wordt getekend om nieuwe tuinbouwproducten en verschillende subtropische vruchten, zoals mango en lychees, te kunnen introduceren. 

Antonio Cordón, manager van La Mayora, legt uit dat als de onderzoeksfase is afgerond, er eigen mango's en lychees zijn, die kunnen worden verbouwd in de omgeving van Axarquía. "De marketing is van belang om de consument kennis te laten maken met de producten. Als de producent zijn aanbod uitbreidt met bijvoorbeeld mango, kan hij diens seizoen verlengen tot november. Dit geeft hem meer kans op succes."

Ook producenten zijn van harte welkom om La Mayora te bezoeken en kennis te maken met de nieuwe fruitsoorten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.