Hagelstormen en regen reduceren cherimoya-, avocado- en mangovolumes

Spanje: zeer gecompliceerd tropisch fruitseizoen

Het cherimoyaseizoen begon twee weken geleden met enorme productieverliezen als gevolg van de hagelstormen eind augustus, die meer dan 5 miljoen kilo verwoestten in Almuñecar. "Sommige gebieden hebben 100% van de productie verloren en anderen kunnen alleen tweedeklasproducten verkopen wegens de schade", vertelt Félix Rodríguez Antequera, manager van het bedrijf FeroFruit Almuñecar S.L., gevestigd in Granada."Dit jaar zal er een gebrek aan kwaliteitsfruit zijn, vooral tijdens november en december, alsook aan grotere kalibers. Verschillende magazijnen die samenwerken met supermarktketens, zijn gedwongen hun aanboddeals op te schorten", vertelt de ondernemer, die gelooft dat deze situatie een negatieve invloed op de prijzen zal hebben.

Spaanse avocado-oogst gaat van start

De eerste Spaanse avocado's van het seizoen, van de soort Bacon, zijn al de markt op gegaan, hoewel er op dit moment nog voldoende aanbod is van de Peruaanse en Zuid-Afrikaanse Hass en het "moeilijk is goede prijzen te krijgen". Bovendien zijn de kalibers, net als in het geval van de cherimoya's, dit seizoen kleiner. "Dit maakt het moeilijker ze te verkopen, aangezien de landen die naar de Bacon vragen, grotere kalibers willen."

Tussen 25% en 50% lagere mangoproductie
De mangoproductie van Spanje heeft dit seizoen een enorme daling ondergaan van tussen de 25% en 50%, als gevolg van de hevige regenval tijdens de bloeiperiode. Slecht weer is echter niet de enige vijand: fruitdiefstal in de plantages komt ook steeds vaker voor.

Voor meer informatie:
Félix Rodríguez Antequera
FeroFruit Almuñecar, S.L.
T:+34 958635964
info@ferofruit.com
www.ferofruit.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.