Productietoename van 30%

Dominicaanse Republiek: leider in biologische voeding

De Dominicaanse Republiek heeft in de afgelopen zes jaar een gestage stijging van dertig procent doorgemaakt in de productie van biologische voeding. Hiermee heeft het zichzelf neergezet als een van de wereldleiders in de marketing van deze producten.

Het ministerie van Landbouw verklaarde dat het land de grootste exporteur van biologische bananen naar alle internationale markten is, vooral naar de Europese Unie en de Verenigde Staten. De minister van Landbouw, Luis Ramon Rodriguez, prees de gezamenlijke inspanning van de overheid en producenten om de organisatie van de bananensector te verbeteren, vooral de toegang tot financiën en de ontwikkeling van betere landbouwpraktijken.

De toegenomen productie van biologische producten kwam ter sprake bij een recente controle van de Landbouwinstelling, die opmerkte dat het land 2.368.000 gecertificeerde tasks heeft die deze gewassen produceren. Rodriguez zei dat er 23.360 geregistreerde producenten zijn die zich bezighouden met biologische productie, wat meer dan 200 miljoen dollar aan buitenlandse valuta genereert.

Een andere belangrijke bijdrage van de biologische landbouw aan de nationale economie wordt weerspiegeld in de besparingen van meer dan $70 (52) miljoen op de aankoop van chemische meststoffen, aangezien deze gewassen lokaal geproduceerde biologische meststoffen gebruiken.

Source: Hoy.com.do


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.