Zouden risico's van diabetes type 2 met 18% kunnen verlagen

Pruimen zijn beter dan vruchtensap

Nieuw onderzoek, dat werd gepubliceerd in het Britse Medical Journal, belicht dat het eten van meer pruimen kan helpen de risico's op het krijgen van diabetes type 2 met 18% te verlagen. Het onderzoek heeft al bevestigd dat het elke dag eten van 100 gram Californische pruimen goed is voor de spijsvertering. Ook wordt een grotere consumptie van 'hele' vruchten geassocieerd met een lager risico op diabetes type 2, terwijl een grotere consumptie van vruchtensap wordt geassocieerd met een hoger risico.

Onderzoekers bevonden dat het vervangen van drie porties vruchtensap per week door bepaalde individuele vruchten het risico op diabetes type 2 met 7% verlaagt en dat sommige vruchten (zoals pruimen) nog veel hoger scoren.

Diëtist Jennette Higgs van het Californische pruimenbestuur zei: "Het eten van vijf stuks groente en fruit per dag kan een uitdaging zijn en daarom gaan veel mensen voor de makkelijke en snelle vruchtensap. Zij realiseren zich echter niet dat vruchtensap geen gelijkwaardige vervanging is als het aankomt op gezondheidsvoordelen. "Er kunnen heel grote hoeveelheden suiker in een glas vruchtensap zitten, maar de zo belangrijke vezel is vaak verwijderd. Dus het kiezen voor de makkelijke vruchtensap in plaats van hele, verse of gedroogde vruchten, vormt een groter risico voor de gezondheid."

Source: foodbev.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.