Canarische eilanden

Spanje: onderzoek naar impact van overeenkomsten met Marokko?

Fedex en Aceto, de twee tomatenbedrijfsassociaties van de Canarische eilanden, hebben de Europese Commissaris voor Landbouw, Dacian Ciolos, gevraagd een onderzoek uit te voeren naar de economische impact die de handelsovereenkomsten tussen de EU en Marokko, Tunesië en Turkije hebben op de tomatensector.

Tomatenexporteurs verklaarden dat ze deze aanvraag bij Ciolos indienden tijdens een bezoek aan Tenerife. Ze legden aan hem uit welke consequenties zulke overeenkomsten hebben op de Canarische eilanden. De tomatenproducenten stellen dat de EU-handelsovereenkomsten met de drie Mediterraanse landen de sectoractiviteiten op de Canarische eilanden hebben verminderd, zoals blijkt uit de werkgelegenheid, het areaal en de productiegegevens.

De associaties klaagden ook over de schuld van transportsubsidies die de overheid bij de sector heeft en die 38 miljoen euro bedraagt. Volgens beide organisaties stemde Ciolos ermee in de zaak te bestuderen. Hij wil analyseren hoe het Posei-fonds nog effectiever kan worden gebruikt en wil maatregelen nemen om de sector te steunen in plaats van alleen te compenseren.

Source: Abc.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.