van land tot restaurant

Mc =Donald's gaat meer communiceren

Tholen - Afgelopen twee dagen organiseerde McDonald's een ketenbezoek om pers en stakeholders te informeren over de keten, die 233 restaurants heeft in Nederland. Zo werd onder meer aardappelverwerkingsfabriek Lamb Weston Meijer in Kruiningen bezocht - die dagelijks zo'n 1 miljoen kilo Franse Frietjes voor McDonald's produceert, inclusief de teelt en bewaarlocatie. "De komende tijd zullen jullie meer over McDonald's en haar leveranciers gaan horen. We zullen de komende tijd minder bescheiden zijn", beloofde Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie.

"De aardappelketen is een mooi voorbeeld hoe wij door optimale ketenbeheersing to een kwalitatief topproduct komen. We weten van elke portie friet wanneer die verwerkt is in de fabriek, van welke teler de aardappelen komen en van welk veld. Er is bij media en consumenten veel aandacht voor de herkomst en kwaliteit van voeding. Er zijn veel vragen en consumenten willen graag weten wat ze eten en waar dit vandaan komt. En terecht", vervolgde het directielid van McDonald's Nederland.

De Wagenaar zag het ketenbezoek dan ook niet alleen als een initiatief om transparant te zijn over de productie van Franse frietjes, maar ook als een manier om in gesprek met stakeholders te blijven over de herkomst en kwaliteit. "Recente discussies in de voedingsindustrie onderschrijven het belang van transparantie en dialoog. Daarom hebben we ook een online platform (www.mcdonalds.nl/meerweten) in het leven geroepen."

"Zo denken veel consumenten dat onze sla niet vers is, maar wij gebruiken alleen verse sla voor de sandwiches en salades. De sla wordt direct vanaf de velden via gekoeld transport vervoerd naar groentesnijbedrijf Van Gorp Greenfood, waar het meteen gecontroleerd, gesneden en gewassen en verpakt wordt voor al onze restaurants", vertelde Debbie. Ze gaf aan dat McDonald's hard werkt aan mogelijke innovaties, zoals et een pilot met de teelt van sla op watergoten.

De ijsbergsla is in de zomermaanden voor ongeveer 90% uit Nederland afkomstig en in de winter voornamelijk uit Spanje. Tomaten komen in de zomer uit Nederland en België en in de winter uit Spanje, Marokko en de Canarische Eilanden. De salademix bij McDonalds bestaat voor 50% uit ijsbergsla, 10% Romana, 10% Frisee en 20% lollo Rosso, aangevuld met Tatsoi en baby spinazie (beide 5%).

Bij een bezoek aan het restaurant in Bergen op Zoom bleek dat het snackgroentenassortiment nog beperkt is tot appelpartjes en wortelfrietjes. Eerder werden ook snoeptomaten verkocht, maar die zijn door de wortelfrietjes vervangen.

In het vakblad Primeur van oktober volgt een uitgebreide fotoreportage van LambWestonMeijer

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.