"Bart Wijgaerts: "Meer informatie na afronding sociaal plan"

Sluiting dochterbedrijf Veiling Haspengouw, H-Apack

Tholen - De directie van H-Apack in Sint-Truiden heeft een intentie tot collectief ontslag aangekondigd. Hierdoor zullen bijna 30 mensen hun baan verliezen. Mogelijk zal er een deel van het personeel naar H-Ppack gaan. H-Apack is gespecialiseerd in het sorteren en verpakken van appels. Het is één van de modernste sorteer- en pakstations van Europa. H-Apack maakt gebruik van een automatische voorsorteerinstallatie. De machine heeft een capaciteit van 15 ton per uur en maandelijks drijven er gemiddeld 1.250 ton appels voorbij.

Bart Wijgaerts van Veiling Haspengouw vertelt dat de Veiling pas commentaar kan geven als het sociaal plan is afgerond. "Dat loopt nu en daar wordt aan gewerkt. Dan pas kunnen wij het toelichten. Het zijn veel verschillende factoren die tot deze beslissing hebben geleid. We verwachten zo snel mogelijk meer informatie te kunnen geven."H-Ppack
Naast een dochteronderneming H-Apack heeft Veiling Haspengouw ook H-Ppack. H-Ppack is de perenverpakkings-afdeling en een joint venture tussen Veiling Haspengouw en het Duitse BayWa AG. Dit is één van de modernste sorteer- en pakstations van Europa voor peren.

Veiling Haspengouw introduceerde op Fruit Logistica 2011 een herziene strategie met haar vijf dochterondernemingen. Dit zijn: H-Apack, H-B Pack, H-Fresh, H-Cool en H-BFC.
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.