ACM blijft geloven in te dure zilveruitjes

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) blijft erbij dat vijf telers van zilveruitjes jarenlang afspraken hebben gemaakt om de prijzen hoog te houden.

Dat zei de ACM dinsdag tijdens een rechtszaak in Rotterdam. De telers, waaronder Veco uit Creil en Primofin uit Swifterbant, kregen vorig jaar een boete van negen miljoen euro.

Volgens de ACM kost een potje uien maar enkele dubbeltjes, maar hebben de telers met een Europese omzet van 160 miljoen euro alle belang bij afspraken. Die maakten ze onder meer door uit te wisselen tegen welke prijzen ze met leveranciers onderhandelden. Ook werd overeengekomen hoeveel uitjes er werden gezaaid en geoogst.

De telers ontkennen niet dat er afspraken zijn gemaakt, maar die waren bedoeld om overschotten of tekorten in de productie te voorkomen. Ze bestrijden dat ze op gewin uit zijn geweest. De rechtbank doet over zes weken uitspraak.

Bron: Omroep Flevoland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.