Kou en regen zorgen voor schade en vertraging

Onrustige aanloop naar druivenseizoen Zuid-Afrika

De aanloop naar het Zuid-Afrikaanse druivenseizoen verloop wisselvallig. Een flinke vorst in Zuid-Afrika heeft afgelopen weekend voor een aanzienlijke schade aan druivengewassen gezorgd. Zo'n vijf tot vijftien procent van de druiven in de Orange River-regio zijn vermoedelijk verloren gegaan. De schade kan pas over drie weken definitief worden opgemaakt. Niettemin zitten er veel knoppen aan de druivenplanten die wel overeind zijn gebleven. 

In de noordelijke delen van het land was het juist opvallend warm. De bloei begon drie, vier dagen eerder dan normaal. De vroege druivenrassen in de Oliphants River-regio groeien uitzonderlijk goed. De bloei begint over ongeveer twee weken. Andere 'vroege seizoeners' in het Hex River Valley-gebied hebben juist weer last van de kou. Ook de productie van druiven voor het middenseizoen loopt vertraging op door kou en regen.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.