Duitsland: weinig acties met aardappelen

In z'n geheel genomen is de Duitse aardappelmarkt momenteel evenwichtig en stabiel, meldt de Duitse website Topagrar.com. Een afzetprijs van 20 euro per 100 kg voor onberispelijke waren kan overal goed vast worden gehouden. Wanneer er een keer iets goedkoper is, gaat het meestal om optisch minder mooie partijen, die nu naar de acties in de levensmiddelenhandel stromen. De handel met grotere hoeveelheden is normaal gesproken begin september in volle gang. Momenteel is hier echter nog geen sprake van.
 
Enkele ketens hebben hun acties tot wel twee weken verschoven en houden daarmee rekening met de relatief late oogst. De inkopers van de supermarktketens tonen behouden interesse in speciale acties gezien de eerder kleine totale oogst en de hierdoor hoge inkoopprijzen. Er wordt verwacht dat de aardappelafzet in september bij lange na niet de omvang bereikt zoals in de overschotjaren.
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.