Biologische aardappeloogst Duitsland: schilvastheid problematisch

De oogst en opslag van biologische aardappelen loopt in de meeste Duitse regio's momenteel op volle toeren. Daarbij blijven de oogstopbrengsten echter achter bij de verwachtingen van de telers, zo meldt de Duitse website Agrarheute.com.
 
De reden van de kleine oogstopbrengsten is het weer. Door de lange winter moest allereerst het poten uitgesteld worden. Vervolgens kwam er een periode met zeer veel regen en daarna volgden bijna zonder overgang hitte en droogte. De aardappel reageert bij zulke slechte weersomstandigheden niet alleen maar met een kleinere oogst, maar de hele groeicyclus wordt verschoven. Planten die al aan het afrijpen waren, zijn weer begonnen met groeien. Dat heeft tot gevolg dat het natuurlijke afrijpingsproces gestopt wordt. Hierdoor wordt de voor opslag noodzakelijke schilvastheid niet bereikt en moet het rooien uitgesteld worden.
 

 

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.