12 licenties voor tomatentelers noorden VS en Mexico

PuraNatura teelt op Amerikaanse bodem

De PuraNatura teeltmethode wortelt zich in vanaf dit najaar in Amerika. In totaal heeft stichting PuraNatura 12 licenties beschikbaar voor tomatentelers in het noorden van de Verenigde Staten en Mexico.
Het officiële startsein wordt gegeven tijdens de PMA Fresh Summit in New Orleans op 18 oktober.

De binnenlandse Noord-Amerikaanse markt voor hoogkwalitatieve biologische tomaten is groeiende, vooral rondom de grote steden. Daarnaast wekt PuraNatura's afwijzing van dierlijke mest de interesse van retailers vanwege de vermindering van voedselveiligheid risico's. Het licentiesysteem omvat voorlopig alleen de teelt van trostomaten. PuraNatura LLC wordt operationeel geleid door Albert Vanzeyst en vanuit Nederland inhoudelijk begeleid door Stichting PuraNatura.

Stichting PuraNatura zal met haar teeltwijze constructief bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de USDA Organic praktijk voor bedekte intensieve teelten in de Verenigde Staten.

De PuraNatura teelt in Nederland bestaat voor het grootste deel uit USDA Organic paprika's. Deze worden voornamelijk geëxporteerd naar de oostkust van de Verenigde Staten. Het experiment met komkommers wordt voortgezet, maar de tomatenteelt wordt aan het eind van dit seizoen gestaakt. De ontbrekende regelgeving inzake biologische kasteelten en een wispelturig en kwetsbaar exportsysteem maakt de teelt van PuraNatura tomaten in Nederland niet rendabel.

De PuraNatura teeltmethode, in Nederland al gecertificeerd als 100% USDA NOP organic, heeft als doel de meest aantrekkelijke en smaakvolle vruchtgroenten te produceren. Daarbij staan maximale verduurzaming, minimale milieubelasting en de schoonst mogelijke teelt centraal.

Meer informatie over de Stichting PuraNatura is te vinden op www.stichtingpuranatura.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.