Gemiddelde appeloogst verwacht in Duitse regio Bodensee

De fruittelers in de Duitse regio Bodensee kunnen dit jaar ondanks de extreme weersomstandigheden rekenen op een tevredenstellende appeloogst, meldt de Duitse website Proplanta.de. De oogst zal weliswaar 20 procent kleiner uitvallen dan in recordjaar 2012, maar de verwachte opbrengst van 220.000 ton evenaart wel bijna het langjarige gemiddelde.
De regio Bodensee ligt in de deelstaten Baden-Württemberg en Bayern en is na het Alte Land in Hamburg het op één na grootste appelteeltgebied van Duitsland. Zo'n 1400 fruittelers telen hier op 7000 hectare appelen.
 
"Het was een spannend jaar dat zich uiteindelijk beter heeft ontwikkeld dan verwacht", zegt Helmut Jäger, voorzitter van de fruitregio Bodensee. Door het natkoude weer in het voorjaar begon de vegetatie met grote vertraging. Vervolgens zorgde de zomerhitte voor langdurige droogte. "Gelukkig begon het op tijd te regenen. Daarna zijn de vruchten explosief gegroeid." De appeloogst is drie weken later begonnen dan in het voorgaande jaar.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.