Grotere walnootproductie in Chili verwacht

De walnootproductie in Chili maakt ook in boekjaar 2013/14 een groei door, meldt het Duitse Agrarmarkt Informations-Gesellschaft (AMI) op haar website. Niet alleen de gunstige weersomstandigheden, maar ook de uitbreiding van het teeltgebied in de afgelopen jaren dragen hieraan bij.
 
Geleidelijk treden er steeds meer nieuw geplante bomen in productie. Maar ook verbeterde teelttechnologieën zoals het inkerven van de bomen (pruning) of de installatie van druppelbewateringssystemen zorgen voor hogere oogstopbrengsten. In totaal zou men in 2013/14 meer dan 50.000 ton walnoten (met schil) kunnen oogsten.
 
Ramingen van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) gaan voor 2013/14 uit van een teeltgebied van 30.000 hectare, waarvan 23.000 hectare zich in productie bevindt. Tot de hoofdteeltgebieden van walnoten tellen de centrale regio's van Chili, zoals bijvoorbeeld de hoofdstadregio. Gemiddeld zijn de walnootplantages 10 tot 15 hectare groot en daarmee dubbel zo groot als in Frankrijk, maar slechts half zo groot als in de VS.
 
Het grootste gedeelte van de Chileense walnootproductie wordt geëxporteerd. In 2012 exporteerde Chili 35.000 ton walnoten (met schil) met een waarde van 197,5 miljoen Amerikaanse dollar. Het binnenlands verbruik ligt op circa 5.000 ton per jaar.
 
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.