'smakelijke aardbeien eten voor het goede doel’

Hollandse aardbeientelers present tijdens Week van de Smaak 28 & 29 september

Het startschot van de landelijke Week van de Smaak klinkt 28 en 29 september op het Floriade-terrein in Venlo. Een van de hoogtepunten is de Food- en belevingsmarkt in Villa Flora Venlo. Tijdens deze markt kun je ruiken, proeven en kennismaken met allerlei (regionale) food-initiatieven en de producenten. Daar horen natuurlijk ook de Hollandse aardbeien telers en heerlijke aardbeien bij!

De aardbeientelers bewonen het aardbeienstraatje tijdens de Food- en belevingsmarkt. Hier kunnen bezoekers niet alleen heerlijke aardbeien proeven maar ook hun aardbeienvragen stellen. Hoe groeit een aardbei? Waarom zijn aardbeien rood? Hoe kun je ze het beste schoonmaken? Waarom verschillen ze per seizoen van smaak? Waarom zitten er van die puntjes aan de buitenkant van de vrucht? Doelstelling van de betrokken aardbeientelers is bezoekers écht kennis te laten maken de Hollandse aardbei en haar telers.

Verder zijn er niet alleen heerlijke Hollandse aardbeien, maar ook aardbeiengebakjes van patisserie Robèrt uit Oisterwijk. Daarnaast is meesterkok Léon Ribbens aanwezig om de gebakjes ter plekke een final touch te geven. De opbrengst van al deze lekkernijen gaat naar de Ronald McDonald Huizen.

Eten voor goed doel
Deelname aan de Food- en belevingsmarkt is een van de actie die de aardbeientelers voeren om geld in te zamelen. Zoals alle acties draait ook deze om het gezonde aspect van de Hollandse aardbeien en die van de Ronald McDonald Huizen. "Kortom mensen kunnen in Venlo dus ook heerlijke aardbeien eten voor het goede doel", vertelt Chantal Bormans, aardbeienteler in Kelpen-Oler, die tevens veel kan vertellen over hoe bijzonder de aardbei is.

Actie voor Ronald McDonald Huizen
Het afgelopen seizoen zijn al diverse aardbeienacties door telers voor Ronald McDonald georganiseerd. Zoals de veiling van de eerste aardbeien tijdens de opening van het seizoen in april, de deelname aan de HomeRide (fietsen van Groningen naar Maastricht in 24 uur) en de bouw van de langste aardbeienslang in Doornenburg. In november overhandigen de telers een cheque aan Marja van Bijsterveldt, voormalig minister en momenteel directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.
 
Over Hollandse aardbeien
Het Hollandse Aardbeien-initiatief is een activiteit van, voor en door Hollandse aardbeientelers. Het doel is onze passie en liefde voor (het telen van) aardbeien te delen om van iedereen ware Hollandse aardbeienambassadeurs te maken. Dit doen we als telers zelf. Hiervoor hebben we een website www.hollandseaardbeien.nl, twitteraccount @aardbeiweetjes en Facebookpagina met daarop veel aardbeieninfo. Het meest opvallend zijn onze acties, zoals de jaarlijkse opening van het Hollandse aardbeienseizoen op de 3de dinsdag van april. Dit jaar draaien de acties om het gezonde aspect van de Hollandse aardbeien en de Ronald McDonald Huizen.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er al ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun ouders dichtbij elkaar kunnen zijn. Zij bieden vijftien logeerhuizen bij ziekenhuizen aan (Ronald McDonald Huizen), acht huiskamers in de ziekenhuizen (Ronald McDonald Huiskamers), vier vakantieverblijven voor gezinnen met een gehandicapt kind (o.a. Ronald McDonald Kindervallei en Ronald McDonald Hoeve) en een uniek sportcentrum voor gehandicapte kinderen (Ronald McDonald Centre). Door sponsoring van bedrijven en particulieren en de inzet van circa 1.600 vrijwilligers is de eigen bijdrage voor deze voorzieningen gering.

Over Week van de Smaak en de belevingsmarkt
Zaterdag 28 september begint de Week van de Smaak. De officiële aftrap wordt gegeven tijdens de openingsceremonie van het grote Week van de Smaak festival op het Floriadeterrein in Venlo.
Hoogtepunten zijn de openingsceremonie met 'het Ruilrestaurant', de bekendmaking van de winnaar van de Held van de Smaak-verkiezing en de Food- en belevingsmarkt in Villa Flora Venlo.
De route op de Food- en belevingsmarkt voert bezoekers langs verschillende themapleinen, waaronder het LLTB taste station, Boerenbond dierenplein, het Vershuys streekplein, ZON fruit & vegetables kookstand, het aardbeienstraatje, een internationaal plein en een Smaak- en kunsthoek. In totaal presenteren meer dan 100 producenten en smaakondernemers uit de regio Venlo zich hier. De Food- en belevingsmarkt is geopend op 28 en 29 september van 11.00 tot en met 18.00 uur. Entree is gratis.
Meer info algemeen over de Week van de smaak: www.weekvandesmaak.nl
Meer info over de opening en het food- en belevingsevent week van de smaak in Venlo www.weekvandesmaakvenlo.nl.

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.