"Guy de Meyer, Demargro: "Positieve stemming winterseizoen prei"

"Prijzen trostomaten stilaan aan het stijgen"

Tholen - Volgens exporteur Guy de Meyer van Demargro mag er over de groenten en fruithandel van afgelopen zomer niet geklaagd worden. "Momenteel zitten we in een soort overgangsfase naar het najaar en als het wat kouder is net als vorige week, zie je de vraag veranderen. Toen begon de prei weer leuk te draaien en hadden we prijzen van tussen de 45 en 50 cent. Door de warmte deze week is de prijs nu weer teruggelopen tot rond de 30 cent."

Rustige vraag
Hij geeft aan dat alle groenten en fruit op het moment matig lopen. "We hebben nog altijd veel tomaten en ook de andere zomergroenten zoals paprika's en sla zijn nog volop aanwezig. De vraag is vrij rustig en dat vertaalt zich ook in de prijs. Er zijn eigenlijk geen uitschieters. Alhoewel, de trostomaten zijn stilaan naar boven aan het gaan. Die worden ietsjes duurder op het moment. Op 25 september gingen ze van 65 naar 70 cent. Dat is nog niet veel voor de tijd van het jaar, maar al beter dan het was. Echt dure producten zijn er dus niet, met uitzondering van aardbeien die redelijk aan de prijs zijn. Voor sla wordt 22 tot 25 cent gegeven. Dat is niet overdreven veel."Moeilijker voorspellen

Het duurt nog wel even voordat het Spaanse product op de markt is en invloed heeft op de situatie. "Dat komt zeker pas over een week of drie, maar dan is de productie ook nog niet zo hoog. In België hebben ze tot eind november nog zelf tomaten. Normaal gezien zou de prijs de komende tijd toe moeten nemen, maar dat hebben we de laatste maanden wel vaker gezegd. Het is steeds moeilijker te voorspellen. Als het even goed gaat, ben je zo weer terug bij af. Als er 15 tot 20 cent bijkomt, kan het er de dag nadien alweer af zijn. Geen peil op te trekken dus."Demargro staat bekend om haar brede assortiment tomaten. "Dat is altijd al zo geweest en dat zal ook zo blijven. Toch merken we hierin een toenemende concurrentie. Ook andere exporteurs breiden hun aanbod uit." De handelaar ziet uit naar de winter. "In de winter is prei echt ons belangrijkste product. Momenteel loopt dat al redelijk vlot met een aardig prijsniveau. Dus de komende tijd zien we positief tegemoet."

Voor meer informatie:
Guy de Meyer
Demargro BVBA
Tombrugstraat 11
8850 Ardooie - België
Tel: +32 51 74 70 75
Fax: +32 51 74 58 11
info@demargro.be
www.demargro.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.