Spanje: tomatenverwerkingsfabriek flink uitgbreid

De faciliteiten van het bedrijf Tomates del Guadiana,gelegen in de gemeente Santa Amalia, zijn gerenoveerd en uitgebreid na eeninvestering van 7 miljoen euro. Wethouder Jose Antonio Echávarri bracht een bezoek aan defabriek en verklaarde dat hij blij is met de huidige ontwikkeling: "Het is fijndat we de tomaten nu ook ter plekke kunnen verwerken," zei hij. Echávarri noemdehet bedrijf een voorbeeld van modernisering en lokale betrokkenheid. Zo'n 3miljoen euro van het geïnvesteerde bedrag kwam van de lokale overheid.

Deze heeft overigens toegezegd de regionale landbouw teondersteunen. Er is sprake van een toekenning van 50 miljoen euro in de jaren2013, 2014 en 2015. De fondsen moeten door de sector worden aangewend ombedrijven te moderniseren en te verbeteren. Tomates del Guadiana wordt in dezeontwikkeling gezien als een duidelijk rolmodel: het bedrijf heeft een leidendepositie in de sector en realiseerde in amper twee jaar tijd een verdubbelingvan de inkomsten, met een export van bijna 80%. 


Meer informatie:
TOMATES DEL GUADIANA Soc. Coop.
Ctra. De Yelbes s/n
Apto. de correos nº 22
06410 Santa Amalia, (Badajoz)
(SPAIN)
Tfn.: 0034 924 82 00 11
Fax: 0034 924 82 00 17
csantos@tomatesdelguadiana.com
comercioexterior@tomatesdelguadiana.com
http://www.tomatesdelguadiana.com/

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.