"Tomer Ezra van Mehadrin: "Trage start, maar goede fruitvolumes"

Grapefruitexport Israël start binnenkort

Verschillende gewassen uit Israël, met inbegrip van de rode grapefruit, worden momenteel verscheept naar Europa. Telers verwachten voor de meeste producten stabiele tot goede markten. "De eerste ladingen rode grapefruit zijn al sinds vorige week beschikbaar", aldus Tomer Ezra van Mehadrin. Het bedrijf verzendt voornamelijk naar West-Europa, hoewel er ook zendingen naar Oost-Europa en Rusland gaan."We zullen dit seizoen goede fruitvolumes hebben", zei Ezra. "Meer dan vorig jaar,omdat het erop lijkt dat er meer fruit aan de bomen hangt." Hij verwacht tevens dat de vruchten groter zijn, maar ook dat er voldoende hoeveelheden zijn voor klanten die kleinere maten willen. Hoewel er goede volumes worden verwacht, merkte hij op dat het seizoen, zoals het gewoonlijk doet, traag van start gaat. Hoewel de prijzen niet de niveaus zullen bereiken van vorig jaar wegens de goede hoeveelheden Zuid-Afrikaans fruit die nog in de opslag liggen, gelooft Ezra dat ze voldoende rendement opbrengen, ondanks de toegenomen concurrentie van Turkije.

Sweetie Fruit
Israëlische telers zullen deze week sweetiefruit gaan verschepen en ook hier ziet Ezra goede tekenen: het fruit in het veld ziet er goed uit, dus de kwaliteit van het fruit op de markt zal waarschijnlijk ook goed zijn (als het in één week wordt verscheept). "Normaal is dit een groot product in Oost-Europese markten, dus ze wachten ongeduldig op de zendingen", zegt Ezra. "Goede kwaliteit zorgt waarschijnlijk voor goede prijzen, dus we verwachten een mooi seizoen."Avocado's

Een ander AGF-product dat binnenkort de Israëlische velden zal verlaten voor Europese markten, is de avocado. Hier is sprake van dezelfde situatie als de twee eerder genoemde producten: een trage start die een goed seizoen aankondigt. Men wacht op goedkeuring van de overheid, dat de olieniveaus hoog genoeg zijn zodat ze hun avocado's kunnen verschepen. Ze verwachten dat dit binnen de komende twee weken gebeurt.Dadels

De oogst van de Medjooldadel is nog steeds aan de gang en Ezra beschreef een seizoen met veel kleinere maten. "Elk jaar proberen we waardeverpakkingen aan onze klanten aan te bieden en met kleiner fruit hebben we meer alternatieven voor hoe we die verpakking kunnen presenteren", zei Ezra. "Al met al is dit weer een goed jaar geweest omdat de kwaliteit goed is geweest en de prijzen stabiel."

Voor meer informatie:
Mehadrin
Tel: +31 180 642 570
Fax: +31 180 642 571
Email: sales@mtex.nl
www.mehadrin.co.il

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.