stijgende Europese vraag

Spanje: avocadoproductiedaling van 20%

De Spaanse agro-organisatie Asaja verwacht een daling in de productie van avocado's en mango's uit Malaga. Dit is het belangrijkste productiegebied voor deze twee exoten. De vraag naar mango's en avocado's is de afgelopen jaren enorm gestegen in Europa. Door stijging in de vraag heeft Spanje besloten om het areaal in Malaga uit te breiden. Dit vertelt Benjamín Faulí, AGF-adviseur van Asaja.

Concurrenten als Chili en Israël produceren tot 12.000 kilo per hectare. Het Spaanse seizoen 2012/2013 eindigde met een avocadoproductie van 40.775 ton. Hiervan was 30.000 ton van de variëteit Hass. De rest waren de groene rassen Fuerte en Bacon. Voor het komende avocadoseizoen wordt een productiedaling van tussen de 10 en 20% verwacht. De maatvoering van het fruit was vorig seizoen kleiner, maar nu worden weer normale kalibers verwacht. Het totaalvolume voor avocado's wordt geraamd op 32.000 ton. Dit kan nog wijzigen, aangezien het Hass-seizoen pas in december begint.

Chili verwacht een avocadoproductie van 200.000 ton. Ongeveer de helft daarvan wordt geëxporteerd. Dat is een stijging van 32% in vergelijking met vorig jaar. Ongeveer 60.000 ton van de Chileense avocado's gaat naar Europa. Naar verwachting zal Israël zo'n 60.000 ton naar Europa verzenden. Dit is 15% meer dan vorig seizoen. Ook Marokko zal nog wat gaten vullen in Europa. Het verwachte exportvolume is 8.500 ton.

Mango
Voor de mangoproductie verwacht Asaja een daling van 50 tot 60% in vergelijking met vorig seizoen. Dat is 10.000 ton minder.

Bron: Laopiniondemalaga

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.