Pak de groenten van het herfstseizoen

In de herfst liggen er weer verschillende soorten knollen, kolen en pompoenen in de schappen. Genoeg keuze om te variëren tussen de vele soorten.

4 redenen waarom deze herfstgroente een goede keuze zijn:

1. Goed voor je gezondheid

Groenten leveren weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Ze zitten vol met vitamines en mineralen. Daardoor zijn ze goed voor het houden van een gezond gewicht. Door af te wisselen tussen de vele soorten, krijg je alle voedingsstoffen binnen die groenten te bieden hebben. Het verlaagt bovendien het risico op chronische ziekten.

2. Goed voor je portemonnee

Seizoensgroenten zijn vaak goedkoper dan groente die uit de kas of vanuit het buitenland moeten komen. Ook met een klein budget zijn ze goed te betalen. Kies daarom eens voor een goedkope groente, die je niet vaak eet.

3. Goed voor het milieu

Het transport van groente en fruit zorgt voor CO2-uitstoot. Daarom zijn ingevlogen groenten minder duurzaam dan groenten uit eigen land. Groenten die buiten groeien, zijn daarnaast minder milieubelastend dan kasgroenten. Kies daarom regelmatig voor streekproducten en uit de volle grond. Oftewel, groenten van dichtbij en die buiten worden gekweekt. Bekijk daarvoor de Groente- en Fruitkalender van Milieu Centraal.

4. Gewoon lekker

Met groente kun je alle kanten op: of je nu een wokschotel maakt of de groente pureert tot een soepje. Zo kom je met speels gemak aan je 200 gram groente per dag. Bekijk hier smakelijke recepten van verschillende herfstgroente.


Bron: Voedingscentrum

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.