Horecava-onderzoek: Restaurantgast eet bord niet leeg

Circa de helft van alle Nederlandse restaurants moet wekelijks noodgedwongen meer dan 10 kilo voedsel weggooien, dat gasten op hun bord laten liggen. Met name salades (34%) en groenten (23%) verdwijnen in de vuilnisbak. De tweede grote voedselstroom richting de prullenbak betreft voorbereid, maar niet verkocht eten. Voedsel dat over de houdbaarheidsdatum is, wordt het minste weggegooid. Dit blijkt uit een peiling van de Horecava onder Nederlandse horecaondernemers. Horecava, van 13 tot en met 16 januari 2014 in Amsterdam RAI, vestigt tijdens de aankomende editie extra aandacht op de reductie van voedselverspilling.

De Europese Unie heeft 2014 uitgeroepen tot het jaar tegen voedselverspilling. De Horecava ondersteunt dit initiatief door een actie op te zetten in samenwerking met verschillende partners uit de industrie. In aanloop naar de beurs wordt onder meer via social media en horecava.nl de gehele keten in de foodservice industrie opgeroepen om deel te nemen aan een collectieve brainstorm tijdens de beurs. Tijdens deze brainstorm wordt gezocht naar een goede eindbestemming voor verspild voedsel uit de keten. Het Horecava-onderzoek toont namelijk ook aan dat één op de drie horeca-ondernemers de voedselverspilling graag voor de Voedselbank wil inzetten.
Bron: Horecava

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.