Plan voor nieuwe jaarlijkse innovatiebeurs voor de agrofood-sector

De gemeente 's-Hertogenbosch en HAS Hogeschool gaan de evenementen 'Food Design Experience' en het HAS Year Event opwaarderen. Het doel daarvan is om de regio steviger op de kaart te zetten als excellente agrofood-regio. Daarnaast ontwikkelen ze samen met 5-Sterren Noordoost-Brabant een nieuwe jaarlijkse innovatiebeurs voor de agrofood-sector. Dat zijn enkele van de onderwerpen in een convenant dat de besturen van de gemeente 's-Hertogenbosch en HAS Hogeschool vrijdag 20 september ondertekend hebben.

HAS Hogeschool gaat ook intensiever samenwerken met Helicon MBO Groen en andere Bossche organisaties, die actief zijn in praktijkgericht onderzoek en advies op het gebied van agro, food en groene ruimte.

Ook gaan de gemeente en HAS Hogeschool 's-Hertogenbosch benutten als proeftuin voor innovatieve ontwikkelingen. Dit vindt al plaats via gezamenlijke projecten voor stadslandbouw en gezonde voeding. Een nieuw initiatief is de realisatie van een proeffaciliteit voor de kweek van insecten.

Achtergrond

's-Hertogenbosch heeft, samen met de gemeenten in de regio Noordoost Brabant, de ambitie een innovatieve topregio in de agro- & foodketen te worden. De gemeente en HAS Hogeschool spelen daarbij een leidende rol. Samen willen ze de onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten in 's-Hertogenbosch uitbreiden en de samenwerking met bedrijven verbreden. Ook willen ze de uitstraling van 's-Hertogenbosch en de regio op het terrein van voeding en groene ruimte versterken. Daarom is besloten intensiever te gaan samenwerken met één gezamenlijke agenda.


Bron: AgriHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.