Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kenneth Meyer: "Biologisch aandeel steeds belangrijker"

Natural Tropic investeert in productie-areaal van 45 hectare voor mango- en avocadoteelt

Tholen - Natural Tropic uit het Spaanse Malaga bestaat nog maar vijf jaar, maar maakt een flinke groei door. "Vorig jaar hadden we een productie van 6.000 ton avocado's en 2.500 ton mango's. We bieden die zowel conventioneel als biologisch aan. Op dit moment is zo'n 25-30% biologisch, maar dat zal in de toekomst stijgen", vertelt sales manager Kenneth Meyer.



Natural Tropic is sinds vorig jaar eigenaar van een teeltareaal van 45 hectare, dat volledig nieuw wordt aangeplant. "Dit is één van de grootste velden voor mango's en avocado's in Spanje. Dit veld zullen wij 100% biologische certificeren, alhoewel we ook daarvan deels conventioneel zullen verkopen. Onze verkoop groeit met meer dan 25% per jaar en daardoor hebben wij ook in die 45 hectare geïnvesteerd", zegt Kenneth.



Hij vertelt dat momenteel de Spaanse mango-aanvoer goed op gang is, maar dat er minder volume op de markt is dan verleden jaar. "Momenteel bieden wij de Osteen-variëteit aan, zowel conventioneel als bio. In de biologische markt is veel vraag. De prijzen liggen rond de € 11,50/4kg geleverd in Nederland. Op dit moment is de markt voor onze conventionele Osteen een beetje traag vanwege de hoge prijzen, maar voornamelijk door het grote percentage dikke maten dat bij ons binnenkomt. Ik denk persoonlijk dat de markt in oktober wel weer een beetje zal aantrekken."



De belangrijkste bio-markten voor Natural Tropic zijn het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Denemarken en Duitsland. Op de vraag of de keuze voor biologisch product vooral idealistisch is of commercieel, antwoordt Kenneth: "Bio is voor mij persoonlijk idealistisch. Om zo gezond en veilig mogelijk te eten, is een biologische teelt erg belangrijk. Maar uit commercieel oogpunt is de vraag de laatste tijd alleen maar groter geworden en daardoor is het biologische aandeel een belangrijk deel van onze verkoop."

Voor meer informatie:
Kenneth Meyer
Natural Tropic S.L.
C/Juan Gris 20 P.I. La Pañoleta. Vélez-Málaga, Spanje
T +34 952507709
M +34647166401
www.naturaltropic.es