Ministerie werkt aan regelgeving á la Frankrijk

Bulgaarse overheid steunt verkoop van lokale agf bij retailers

De Bulgaarse overheid maakt zich hard voor de aanvoer van lokale vershandel naar retailers. Dat meldde de minister van landbouw Dimitar Grekov onlangs in een radioprogramma. De overheid werkt aan speciale regelgeving die omschrijft waar verse groente en fruit aan moeten voldoen. Zo zouden ze in een straal van maximaal 100 tot 150 kilometer vanaf het verkooppunt geteeld moeten worden en niet later dan vijf tot zes uur na de oogst in de winkels moeten liggen. Als het aan de Bulgaarse overheid ligt, kunnen consumenten kiezen tussen drie soorten groente en fruit: biologisch, vers en traditioneel. Volgens het ministerie volgt Bulgarije hiermee de Fransen die met vergelijkbare wetgeving werken. 

De overheidsplannen stuiten op weerstand. Hristo Tsvetanov, voorzitter van de Bulgaarse telersorganisatie, noemt het voorstel het zoveelste clowneske idee. Hij vertelt dat er na oktober niet voldoende groente en frtui beschikbaar is. Aan de andere kant onderstreept hij het belang van het stimuleren van lokale productie door overheidssubsidie. 


Bron: www.novinite.comPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.