Kristha Heibrink, Kwekerij LOF.:

"Witlofmarkt krabbelt uit dal, roodlof al weken goed"

Tholen - Na een aantal moeizame witlofmaanden lijkt de witlofmarkt weer uit het dal te klimmen. "Op een enkele opleving na van een paar weken is de witlofmarkt het hele jaar al slecht geweest. Nu ziet het er naar uit dat de markt weer wat positiever wordt", vertelt Kristha Heibrink van Kwekerij LOF. uit Espel. "De landen om ons heen zitten alweer op prijzen boven de euro. Wij lopen als Nederland nog een beetje achter, maar ik zie de komende weken positief in. De verkoop loopt goed door en eigenlijk alle landen zijn wel aan de markt, van Italië tot de VS, het Oostblok en Israël."De verkoopster verklaart de moeizame witlofmarkt door een totaal overaanbod op de Nederlandse en Belgische markt. "Iedereen had heel veel pennen (witlofwortelen) en ondanks het lage prijsniveau is er volop doorgezet. Dat heeft een negatieve invloed op de prijs gehad. Ook de mooie zomer was niet bevorderlijk voor de witlofconsumptie. Nu is het belangrijk dat we als witlofhandel gezamenlijk de schouders eronder zetten om een beter prijsniveau te realiseren. Zelf doen wij dit al door het hele jaar al prima kwaliteit witlof te leveren."

De afzet van het roodlof heeft zich de afgelopen maanden al aan de malaise onttrokken en verloopt nog altijd voortreffelijk. "De roodlof doet het al een hele tijd goed. Met name markten als Japan en Amerika weten deze exclusieve groenten goed te waarderen. We zitten aan het eind van het roodlofseizoen, maar de kwaliteit houdt het nog goed", zegt Kristha.

Vanaf november 2010 verzorgt de kwekerij de afzet in eigen beheer. Witlofkwekerij LOF uit Espel voorziet wekelijks retailers, groothandelaren, exporteurs, horeca- en AGF-specialisten van witlof en roodlof. Met elf moderne kweekcellen voorziet de kwekerij haar afnemers wekelijks van zo'n 45.000 kg verse, residuvrije witlofkroppen, onder andere in 5kg EPS, dozen van 3 of 5 kg en in flowpack van 300 of 500 gram.

"Vanaf april dit jaar kunnen wij op aanvraag milieukeur gecertificeerde witlof en roodlof leveren. Hiermee zijn al onze inspanningen beloond om een kwalitatief, gezond en maatschappelijk verantwoord product te leveren", besluit Kristha.


Voor meer informatie:
Witlofkwekerij LOF
Pilotenweg 28/1
8311 PL Espel
Tel. +31 (0)527 271 616
Fax. +31 (0)527 271 032
info@witlofkwekerijlof.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.