betalen binnen 14 dagen

Plus wil compensatie van leveranciers voor margeverlies

Plus wil gemiste inkomsten als gevolg van de nieuwe prijzenoorlog verhalen op leveranciers. Dat valt op te maken uit een brief die het supermarktbedrijf heeft gestuurd aan een aantal leveranciers van A-merken, meldt NOS. Volgens levensmiddelenfabrikanten is Plus niet de enige supermarkt die dit doet.

In de brief schrijft de commercieel directeur van Plus dat door de "huidige marktontwikkeling" er minder verdiend wordt op veel A-merkproducten. Plus schrijft genoodzaakt te zijn "het opgetreden margeverlies bij u in rekening te brengen." Binnen veertien dagen moeten de aangeschreven leveranciers een door Plus berekend bedrag hebben overgemaakt.

Dit strookt niet met de code eerlijke handel die de supermarkten eerder deze maand ondertekenden. Volgens Plus is het echter slechts een 'voorstel' en kunnen leveranciers met alternatieven komen om het margeverlies te compenseren.

Lees meer hierover bij NOS.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.