



Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
- Jan Oskam verkoopt locatie Vleuten aan projectontwikkelaar, Neerijnen vanaf 2024 centrale locatie
- "Op nieuwe verwerkingslocatie volop ruimte om ons verder te ontwikkelen"
- Dole verkoopt groentedivisie aan Chiquita
- "De Piqaboo is voornamelijk interessant omdat hij zo duur verkocht kan worden in Azië"
- Uit de oude doos: Pouw kocht aardappeloogst van Malta
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Weer
Tentoonstelling Nederlandse voedselproductie in Rijksmuseum
Ons dagelijks brood toont dat de manier waarop ons eten wordt gemaakt mijlenver af staat van het romantische idee van 'het boerenleven', ook wanneer het gaat om het nu zo populaire biologische voedsel. Omdat de consument eist dat zijn voedsel goed en veilig is en dat er minder antibiotica worden gebruikt, wordt het productieproces steeds technischer en klinischer. Het resultaat is wel, dat niet-biologisch voedsel steeds meer net zo 'biologisch' is als biologische voedsel.
Wildschut: 'Alles in ons voedselproces is gerelateerd aan economie, efficiency en rendement. Hierdoor ontstaat er een grote afstand tussen de consument en de producten van het voedsel. Ik kwam er achter dat ik eigenlijk niet wist waar mijn eten vandaan kwam. Ik begon deze opdracht met het idee dat waarschijnlijk meer mensen zullen hebben, namelijk dat er van alles mis is met ons voedselsysteem. Ik ben daar veel genuanceerder over gaan denken. Grootschaligheid leidt ook tot innovatie, energiebesparing, betere controle op de kwaliteit van onze voeding en zelfs meer dierenwelzijn'.
Bron: Rijksmuseum
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-02-02 Derde generatie groenten- en fruitspecialisten op Sicilië
- 2023-02-02 Italiaanse ijsbergslateler zoekt nieuwe afzetmarkten
- 2023-02-02 Eerste oogst van nieuw seizoen: "Niet alleen mooi, maar ook erg lekker"
- 2023-02-02 "Om de neerwaartse trend om te buigen zul je bewustzijn onder jongeren moeten creëren"
- 2023-02-02 Geen gele paprika's bij Tesco door leveringsproblemen
- 2023-02-01 "Containerprijzen Turkije 40 tot 50% gedaald"
- 2023-02-01 Citronex investeert in tomatenteelt in Roemenië
- 2023-02-01 Mogelijk tot half maart tekort bladgroenten en kool uit Spanje
- 2023-02-01 "Door de vorst veel artisjokken klasse 2"
- 2023-02-01 Britse komkommertelers planten pas eind februari of maart
- 2023-01-31 Spaans komkommerseizoen zal 2 tot 3 weken eerder eindigen
- 2023-01-31 "Verspakketten groeiende categorie voor pastinaak"
- 2023-01-31 "Met een vroeg vallende Pasen is het voor ons van groot belang dat het product in het oog komt"
- 2023-01-31 "Volumeproblemen bepalend voor de paddenstoelenmarkt"
- 2023-01-31 Grotere en homogenere sla in Murcia
- 2023-01-31 Toenemende vraag naar exotische paddenstoelen
- 2023-01-31 "In februari komt er tekort aan komkommers, courgettes en aubergines"
- 2023-01-31 Verkoop Spaanse en Nederlandse paprika's in EU daalt
- 2023-01-31 Flinke stijging trostomaat in week 4
- 2023-01-31 Eerste Nederlandse aubergines terug in de schappen