Zaterdag 28 en zondag 29 september 2013

Het loopt storm met de aanmeldingen voor De Week van de Smaak!

Op zaterdag 28 september start dit jaar de landelijke Week van de Smaak. Voor Regio Venlo, Hoofdstad van de Smaak 2013 vormt deze week het absolute hoogtepunt van het jaar. Voor onze regio zullen de activiteiten met plaatsvinden op het voormalige Floriadeterrein, nu Venlo GreenPark. De verwachting is dat tienduizend mensen dit evenement zullen bezoeken. Wie wil er tenslotte niet op een ongedwongen wijze genieten van het veelzijdige thema smaak, in een schitterend park en dat ook nog eens gratis!

Op dit moment hebben al 140 deelnemers zich ingeschreven. Op basis hiervan ziet het voorlopige programma er als volgt uit:

Themaveld Innovatoren

In het atrium van het entreegebouw van het terrein bevindt zich de mainstage. Bezoekers kunnen hier terecht voor een programma bestaande uit lezingen, voorstellingen, workshops rondom het thema smaak. Er zal zelfs een mini food film festival worden georganiseerd.
Op de 16e verdieping van de Innovatoren is een kunstexpositie "de smaak van luwte" over de Floriade. Tevens kan men hier genieten van het prachtige uitzicht over het park vanaf 70 meter hoogte. In het entreegebied zullen verschillende ondernemers hun visie op smaak presenteren, uiteraard kan men hier proeven van al het lekkers uit de regio.

Themaveld Villa Flora

In het prachtige Villa Flora vindt een grote Food- en belevingsmarkt plaats. Meer dan 75 ondernemers uit de verschillende gemeentes van onze regio bieden hun producten aan in een sfeervolle marktsetting en natuurlijk ontbreken, ZON fruit & vegetables, Kokkerelli en LLTB daarbij niet.
Daarnaast zullen een aantal internationale inzendingen van de Floriade ook hier weer acte de presence geven.

Themaveld Theater

Op de theaterheuvel zullen gedurende beide dagen optredens verzorgd worden door een groot aantal muziekgezelschappen uit onze eigen regio. Van harmonie tot operette, het beloofd een zeer gevarieerd programma te worden. In het waterpaviljoen zal een restaurant geopend zijn en in de internationale paviljoens vestigen zich onder meer een wijnpaviljoen, een pop-up hotel en een ayurvedisch paviljoen.

Het Floriadeterrein

Natuurlijk is ook de rest van het Floriadeterrein is geopend en ligt er fantastisch bij. Het is zeer zeker de moeite waard om een mooie wandeling of fietstocht over het prachtige park te maken. De oud-Floriade gidsen zijn weer bereid gevonden om de bezoekers rond te leiden langs de cultuur-historische route en misschien komt men dan wel een van de mobiele keukens tegen die op het terrein te vinden zijn.

Kinderprogramma

Ook aan de kinderen is gedacht, er is een speciaal themaveld met verschillende speeltoestellen. Op mainstage zal enkele malen een kidsvoorstelling draaien, in de Villa Flora is er een kinderprogramma van Kids University for Cooking en meerdere stands hebben een speciaal kids-programma.

Het complete programma is binnenkort te raadplegen op www.regiovandesmaak.nl

Er is nog plek!

Iedereen die iets heeft met het thema SMAAK kan zich gratis presenteren op het terrein. Alle benodigde basis-faciliteiten en communicatie worden door het project Hoofdstad van de Smaak 2013 georganiseerd. Er is nog voldoende ruimte op het terrein! Denk daarbij aan foodtrucks, taartenbakkers, kookworkshops, kookboeken stand, kookartikelen, maar ook het exploiteren van een van de bestaande paviljoens behoort tot de mogelijkheden! Wij denken graag mee over een creatieve invulling!


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.