Oekraïne: Dramatische stijging groenten- en fruitprijzen

In de week van 7 tot 13 september stegen de prijzen voor groenten en fruit in Oekraïne met 7,1%. In de voorgaande week was dit ook al 15%. De afgelopen drie weken namen de groothandelprijzen rap toe, resulterend in een totale stijging van 23% over deze periode.

"De leider in deze prijsstijging is de ui, met een stijging van 15-17%. Psychologische factoren droegen hier meer aan bij dan de eigenlijke situatie van vraag en aanbod, aangezien de oogst van late rassen en hybriden bij professionele telers net van start was gegaan," zegt Tatyana Getman van 'APK-Inform: Vegetables and Fruits'. "Ook de stijging van de aardappelprijzen, die aan het einde van de periode vertraagde, en de hogere komkommerprijzen vielen ons op." Een kleiner aanbod van watermeloenen leidde tot een stijging van de groothandelsprijzen en had een negatieve invloed op de consumptie. De prijs van appelen steeg licht, omdat de goedkopere rassen al verkocht zijn. Het enige product met een dalende prijs was deze week de kool, die tevens de goedkoopste groente blijft. 

Bron:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.