Campbells lanceert groenten in CombiblocMidi
Het vullen van kartonnen verpakkingen met stukjes groenten wordt mogelijk gemaakt door een productbereidingssysteem dat het ohmse proces gebruikt. Dit is een zacht, continu verhittingsproces dat de producten steriliseert. De voeding wordt verhit door een elektrische stroom. Het product gaat door een compacte combinatie van pijpen, die als elektrische weerstand fungeert. Vergeleken met conventionele thermale sterilisatietechnieken, wordt het product niet verhit boven een heet oppervlak, maar gelijkmatig doorheen het hele product. De elektrische stroom loopt door de voeding, waardoor de temperatuur snel stijgt.
Het voordeel van deze methode is dat de ingrediënten hun natuurlijke smaak en steviger structuur behouden dan in de conventionele werkwijze bij bijvoorbeeld voedingsblikken. Het ohmse proces is in het bijzonder geschikt voor het verwerken van stevige producten zoals fruit, groenten en vlees, groentesoep en puree.
Voor meer informatie:
Heike Thevis
SIG International Services GmbH
Tel.: +49 2462 79 2608
Fax: +49 2462 79 17 2608
E-mail: heike.thevis@sig.biz