Campbells lanceert groenten in CombiblocMidi

Campbells heeft zijn Liebig-reeks in Frankrijk uitgebreid met nieuwe producten. De groentebijgerechten onder het submerk 'Cuisinés al dente' zijn nu beschikbaar in kartonnen combiblocMidi-verpakkingen van 500 gram. De kant-en-klare groentebijgerechten bestaan in de varianten Mediterraanse ratatouille, ratatouille met gele groenten, aubergine- en groentemix en zijn nu in supermarkten beschikbaar, naast de soortgelijke ingeblikte groenten. De kartonnen verpakking valt op omdat hij 'liggend' gedrukt is en ook zo in de schappen staat.Het vullen van kartonnen verpakkingen met stukjes groenten wordt mogelijk gemaakt door een productbereidingssysteem dat het ohmse proces gebruikt. Dit is een zacht, continu verhittingsproces dat de producten steriliseert. De voeding wordt verhit door een elektrische stroom. Het product gaat door een compacte combinatie van pijpen, die als elektrische weerstand fungeert. Vergeleken met conventionele thermale sterilisatietechnieken, wordt het product niet verhit boven een heet oppervlak, maar gelijkmatig doorheen het hele product. De elektrische stroom loopt door de voeding, waardoor de temperatuur snel stijgt.

Het voordeel van deze methode is dat de ingrediënten hun natuurlijke smaak en steviger structuur behouden dan in de conventionele werkwijze bij bijvoorbeeld voedingsblikken. Het ohmse proces is in het bijzonder geschikt voor het verwerken van stevige producten zoals fruit, groenten en vlees, groentesoep en puree.

Voor meer informatie:
Heike Thevis
SIG International Services GmbH
Tel.: +49 2462 79 2608
Fax: +49 2462 79 17 2608
E-mail: heike.thevis@sig.biz

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.