Tropifoods breidt exportmarkten tropisch fruit uit

Tropifoods is een familiebedrijf dat is toegewijd aan de productie en export van tropisch fruit en werd opgericht in 1989. "In die tijd was er weinig concurrentie en een grote groeimarge. Deze ervaring diende als de basis voor het uitvoeren van activiteiten in Europa en andere landen", vertelt Edgar Medina, commercieel manager van het bedrijf.

In 2002, na een decennium zijn partners merk in de VS te beheren, lanceerde het bedrijf zijn eigen merk Tropifoods, met de uitdaging de productlijn in Europa te introduceren. Ze begonnen met de marketing van cassave en ananas in dit continent en werden leverancier van sommige importeurs in Nederland, Spanje en Portugal. Het bedrijf begon onlangs met een project in het Verenigd Koninkrijk en is van plan naar meer landen uit te breiden."We verpakken momenteel op twee locaties: Upala en Pital de San Carlos, en op de middellange termijn zijn we van plan al onze activiteiten bij de laatste te concentreren", aldus Edgar. "We werken nu ook een jaar aan het project van de verwerking van diepvriesproducten en zijn al begonnen met de introductie van bevroren cassave in Europa."

De inspanningen van het bedrijf zijn vooral gericht op kwaliteit. Het bedrijf heeft de GlobalGAP certificatie en is bezig de Labour Ethics certificatie te krijgen Een van Tropifoods' grootste projecten is de opening van een filiaal in de VS met een distributiecentrum voor kleine producenten om de ethiek in het exportproces te waarborgen. "Producenten kunnen erop vertrouwen dat ons bedrijf hen zal beschermen en dat beide partijen zullen profiteren van het zakendoen, wat ons allen toestaat om te groeien. Het is een gezamenlijke inspanning die niet alleen de landbouw in Costa Rica wil stimuleren, maar heel Centraal-Amerika", concludeerde Edgar Medina.

Voor meer informatie:
Tropifoods Costa Rica
Edgar Medina
Tel. kantoor San Carlos: +506-2473-3147
Gsm: +506-8701-1324
Skype: emedinam
emedinam@tropifoods.com
www.tropifoods.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.